Zuurkool-Appelstamp met rookworst

Rating: 5 sterren
1 stem

Ingrediënten

  • 1 kg kruimige aardappelen
  • 2 friszoete en stevige appels (bijv. jazz)
  • 250 gr gerookte spekblokjes 
  • 2 el mosterd
  • 500 gr gekookte wijnzuurkool
  • 75 gr rozijnen
  • Vers gemalen zwarte peper
  • Scheurtje droge witte wijn
  • 1 rookworst 

Benodigdheden

  • Pureestamper

Bereiding

  • Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken. 
  • Kook de aardappelen in water met zout in 20 min. gaar. 
  • Snijd de ongeschilde appels in kwarten, verwijder de klokhuizen en snijd in stukjes. 
  • Bak in een kleine braadpan de spekblokjes op laag vuur uit. 
  • Schep de mosterd erbij en roer glad. 
  • Voeg de zuurkool met aanhangend vocht, scheutje witte wijn, appel, rozijnen en versgemalen peper toe. 
  • Schep alles om en doe de deksel op de pan. 
  • Stoof de zuurkool met appel 15 min. 
  • Verwarm de rookworst volgens de aanwijzingen op de verpakking. 
  • Snijd de worst in plakjes. 
  • Giet de aardappelen af en stamp grof met de pureestamper. 
  • Voeg de zuurkool met het vocht en de rookworst toe en schep alles voorzichtig om.

Maak jouw eigen website met JouwWeb