Geitenkaas-druiven salade

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Geitenkaas-druiven-salade.jpg

Ingrediënten

  • 3 el walnoten
  • 4 el olijfolie
  • 1 el rodewijnazijn
  • 1 tl Franse mosterd
  • 2 el vloeibare honing
  • 1 rode ui
  • 250 gr pitloze rode druiven
  • 150 gr rucola-sla-melange
  • 200 gr geitenkaas chèvres doux

Bereiding

  • Verwarm de ovengrill voor.
  • Rooster de walnoten in een koekenpan zonder olie of boter in 3 min. goudbruin.
  • Laat afkoelen op een bord.
  • Klop met een garde ¾ van de olie, azijn, mosterd en honing tot een vinaigrette.
  • Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  • Snijd de ui in dunne ringen.
  • Meng de vinaigrette met de druiven, sla en ui.
  • Leg de geitenkaas op een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met de rest van de olie.
  • Schuif de bakplaat 8 cm onder de grill.
  • Laat in ca. 4 min. zacht en lichtbruin worden.
  • Verdeel de salade over borden en leg op elk bord 3 plakjes geitenkaas.
  • Schenk de honing erover en bestrooi met de walnoten.

Maak jouw eigen website met JouwWeb