Preikoekjes met yoghurtdip

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Ingrediënten

  • 1 rode peper, zaadlijsten verwijderd
  • 9 el olijfolie
  • 3 preien (450 gr), in stukjes
  • 1 tl gemalen koriander
  • 1 tl gemalen komijn (djinten)
  • 250 ml Griekse yoghurt 
  • ½ teen knoflook, geperst
  • 15 gr verse koriander 
  • 40 gr platte peterselie, fijngesneden
  • 2 eieren, gesplitst
  • 125 gr zelfrijzend bakmeel

Benodigdheden

  •  Staafmixer

Bereiding

  • Snijd de peper in stukjes. 
  • Verhit 5 el olie in een koekenpan en bak de peper, prei, gemalen koriander en komijn op matig vuur in 10 min. gaar. 
  • Breng royaal op smaak met peper en zout. 
  • Pureer met de staafmixer de yoghurt, knoflook, verse koriander en 20 gr peterselie. 
  • Breng op smaak met peper en zout. Zet koud weg. 
  • Klop het eiwit stijf in een kom. 
  • Roer in een andere kom de dooiers, het meel, 100 ml water en 20 gr peterselie met een garde tot glad beslag. 
  • Voeg toe aan de prei. 
  • Spatel het eiwit erdoor. 
  • Verhit 2 el olie in een koekenpan en bak de helft van het beslag in 8 porties in 5 min. goudbruin. Keer halverwege. 
  • Herhaal met de rest van de olie en het beslag. 
  • Serveer koud of warm met de yoghurtdip.