American pancakes met kersen

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Ingrediënten

  • 6 grote eieren, biologisch
  • 280 ml halfvolle melk
  • 230 gr zelfrijzend bakmeel
  • 1 tl bakpoeder
  • 400 gr zachte geitenkaas of ricotta
  • ½ el poedersuiker
  • ½ vanillestokje, merg eruit geschraapt
  • 1 sinaasappel, schoongeboend
  • 2 el suiker
  • 1 klein kaneelstokje
  • 450 gr kersen, ontpit en gehalveerd (vers of uit een pot)
  • paar klontjes boter

Bereiding

  • Splits de eieren en houd de eiwitten apart. 
  • Klop de dooiers los met de melk en klop er dan beetje bij beetje het zelfrijzend bakmeel en de bakpoeder door tot een glad, dik beslag. 
  • Dek af en laat 30 min. rusten.
  • Klop de kaas of ricotta met de poedersuiker en het merg van het vanillestokje en knijp er wat sinaasappelsap over. Houd apart.
  • Doe de suiker in een pan en schep er 2 el water bij. 
  • Voeg het kaneelstokje toe, breng alles aan de kook en laat het rustig koken tot u meer en meer belletjes in de siroop ziet. 
  • Voeg nu de kersen toe en roer ze door de siroop. 
  • Zet het vuur laag en kook het 5 tot 10 min. op laag vuur, of tot het fruit wat zachter wordt en wat sap afgeeft.
  • Als u klaar bent om uw pannenkoeken te bakken, klopt u uw eiwitten met een snufje zout stijf en spatelt u ze voorzichtig door het beslag. 
  • Zet een zware koekenpan met antiaanbaklaag op het vuur en voeg een klontje boter toe. 
  • Doe er een schep van het beslag in en bak een paar minuten of tot de bovenkant belletjes vertoont en de onderkant goudbruin is. 
  • Keer ze om en bak tot ook de andere kant goudbruin is en de pannenkoekjes door en door heet zijn.
  • Serveer ze met de kersen (vergeet niet het kaneelstokje te verwijderen), een flinke klodder van de gezoete kaas en wat sinaasappelrasp.

Maak jouw eigen website met JouwWeb