Tapas burgers

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Ingrdiënten

  • 250 gr mager rundergehakt
  • 1 eiwit, losgeklopt
  • 1 tl paprikapoeder
  • ½ tl zout
  • 125 gr chorizoworst, in 12 plakjes
  • 12 cherry tomaten
  • 1 kleine rode ui, fijngesnipperd
  • 100 ml tomatenbouillon (van tablet)
  • 2 el platte peterselie, fijngehakt
  • Peper

Benodigdheden

  • Koekenpan
  • Lage ovenschaal
  • Tapasprikkers

Bereiding

  • Kneed het gehakt met eiwit, paprikapoeder, 1/2 tl zout en naar smaak peper heel stevig door elkaar. 
  • Verdeel het mengsel in 12 gelijke stukjes en vorm ze elk tot een hamburgertje. 
  • Verwarm de oven voor op 175 °C. 
  • Verwarm de koekenpan goed voor en bak de burgertjes in 1 min. aan elke kant mooi bruin. 
  • Bak ook de plakjes chorizo 1 min. aan elke kant. 
  • Leg de hamburgertjes in de ingevette ovenschaal en leg er een plakje chorizo en een cherrytomaatje op. 
  • Prik ze vast met een tapasprikker. 
  • Fruit de ui 1 min. in het bakvet en roer de tomatenbouillon en de peterselie erdoor. 
  • Schenk de jus in de ovenschaal. 
  • Schuif de schaal in het midden van de oven en laat de hamburgertjes in ca. 15 min. gaar worden. 
  • Serveer de tapas warm of lauwwarm uit de schaal.