Pepperoni-Pizza-Puffs

Rating: 0 sterren
0 stemmen

In dit recept zijn de pizzahapjes gevuld met pepperoni, maar eigenlijk kan je ze met van alles vullen. Bijvoorbeeld diverse groenten voor een vegetarische variant. 

Ingrediënten

  • 125 gr bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • ½ tl oregano
  • 250 ml melk
  • 1 ei, losgeklopt
  • 150 gr mozzarella in kleine stukjes
  • 150 gr pepperoni, in kleine blokjes
  • 150 ml pizza-sauce (zelfgemaakt of gekocht)
  • 2 el verse basilicum, fijngesneden

Benodigdheden

  • Mini muffin vorm (24-stuks)
  • Mixer

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 190ºC
  • Vet de muffinvorm in met olie of boter
  • Voeg de bloem, bakpoeder, oregano toe aan een grote kom
  • Voeg hier al mixend de melk en het ei aan toe. 
  • Voeg de pepperoni, mozzarella en 1 el basilicum toe.
  • Laat 10 minuten staan. 
  • Roer het mengsel nog een keer door en verdeel over de muffin vorm
  • Bak de pizza-puffs in 20-25 minuten goudbruin en gaar
  • Verwarm de pizza saus en voeg 1 eetlepel basilicum hier aan toe.
  • Serveer de pizza-puffs met de tomatensaus als dipsaus.

 Dit recept is vertaald uit het Engels. Het originele recept is hier te vinden.