Minifrittata met Chorizo

Rating: 4.5 sterren
2 stemmen

Ingrediënten

  • ½ courgette
  • 2 tl zout
  • 100 gr chorizo
  • 2 takjes salie (alleen de blaadjes)
  • 6 eieren (losgeklopt)
  • 200 ml slagroom light
  • 100 gr. belegen geraspte kaas
  • Peper

Benodigdheden

  • Mini muffinvorm (24 stuks)
  • Papieren vormpjes voor muffinvorm

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200 °C. 
  • Rasp de courgette op een grove rasp. Doe de courgette in een bolzeef en bestrooi met het zout. 
  • Laat 15 min. staan zodat het vocht eruit lekt. 
  • Duw met een lepel de rest van het vocht uit de courgette. 
  • Dep de courgette droog met keukenpapier.
  • Snijd de chorizo in kleine stukjes 
  • Snijd de salie fijn. 
  • Meng met de eieren, slagroom, chorizo en courgette in een grote kom. 
  • Breng op smaak met peper.
  • Doe de papieren cakevormpjes in de holtes van de muffinvorm en vul elk vormpje met eimengsel. 
  • Bestrooi met de kaas. 
  • Bak de frittata's in 15-20 min in het midden van de oven goudbruin.