Kip-Sesam-Ruitjes

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Ingrediënten

  • 250 gr kipfilet
  • 50 gr sesamzaad
  • 1 ei
  • 1 el droge sherry
  • 1 tl zout
  • 5 el maizena
  • 200 ml olie
  • 1 cm verse gemberwortel, geraspt
  • 4 el lichte sojasaus
  • Peper

Benodigdheden

  • Keukenmachine
  • Stoompan

Voorbereiding

  • Kipfilet in stukken snijden en met sesamzaad pureren. 
  • Ei, sherry, 2 el maizena, 1 tl zout en peper naar smaak erdoor mengen. 
  • Bord invetten met beetje olie en kipmengsel erop uitstrijken tot laag van 1 cm dik. 
  • Bord met kipmengsel in stoompan of op rekje in wok met laag kokend water zetten. 
  • Kipmengsel in 10-12 min. afgedekt gaar stomen. 
  • Kipmengsel met keukenpapier droogdeppen en iets laten afkoelen. 
  • In kommetje gember door sojasaus roeren

Bereiding

  • Kipmengsel in ruitjes van 3 x 4 cm snijden en een voor een voorzichtig door rest van maïzena wentelen. 
  • In wok of diepe koekenpan olie verhitten en kipruitjes in twee porties in 2-3 min. goudbruin bakken. 
  • Op keukenpapier laten uitlekken. 
  • Kipruitjes op warme schaal leggen en serveren met dipsausje.