Appel-kruimelcake

Rating: 4.3333333333333 sterren
3 stemmen

Appelkruimelcake.jpg

Ingrediënten

  • 350 gr lichtbruine basterdsuiker
  • 350 gr patenttarwebloem
  • 350 gr boter
  • 1½ el speculaaskruiden
  • ½ tl zout
  • 70 gr pecannoten
  • 4 eieren
  • 1 tl vanillearoma
  • 3 friszoete en aromatische appels (bijv. elstar)

Bereiding

  • Meng 150 gr basterdsuiker met 150 gr bloem in een kom.
  • Snijd 150 gr boter in blokjes en voeg met de koekkruiden en het zout toe.
  • Kneed met je vingertoppen snel tot een kruimelig deeg.
  • Hak de noten fijn en meng erdoor.
  • Dek af en zet in de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 170 °C.
  • Breek de eieren boven een ruime kom en voeg de rest van de suiker (200 gr) toe.
  • Klop met een mixer in 5 min. tot een licht en luchtig mengsel.
  • Smelt ondertussen de rest van de boter (200 gr) in een steelpan.
  • Laat iets afkoelen en meng door het eimengsel.
  • Zeef de rest van de bloem (200 gr) erboven en spatel samen met het vanillearoma voorzichtig maar zorgvuldig door het eimengsel.
  • Schil de appels, snijd ze in kwarten en verwijder het klokhuis. Snijd de kwarten in stukken.
  • Vet de ovenschaal in.
  • Schep het beslag in de schaal en verdeel eerst de appel en dan de deegkruimels erover.
  • Bak de kruimelcake in het midden van de oven in ca. 50 min. goudbruin en gaar.

Maak jouw eigen website met JouwWeb