Cranberry-Cheesecake

Rating: 5 sterren
1 stem

cranberrycheesecake.jpg

Ingrediënten

  • 75 gr boter
  • 300 gr country cookies
  • 100 gr witte chocolade
  • 3 eieren
  • 600 gr roomkaas naturel
  • 50 ml sinaasappelsap
  • 150 gr suiker
  • 500 gr cranberry's (diepvries)
  • 200 ml rode port

Benodigdheden

  • Keukenpapier
  • Springvorm
  • Staafmixer of keukenmachine

Bereiding

  • Laat de boter op kamertemperatuur komen en zacht worden.
  • Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier.
  • Verwarm de oven voor op 175 ºC.
  • Maal de boter en de cookies in de keukenmachine fijn.
  • Verdeel de kruimels over de bodem van de vorm en druk goed aan.
  • Hak de chocolade in stukjes.
  • Klop de eieren los.
  • Meng de chocolade, roomkaas, het sinaasappelsap, de suiker en eieren in de keukenmachine tot een gladde massa.
  • Schep het mengsel in de vorm.
  • Bak de cheesecake in het midden van de oven in ca. 50 min. gaar.
  • Neem uit de oven en laat iets afkoelen.
  • Kook de cranberry’s met de port tot de port stroperig is en de cranberry’s gebarsten zijn.
  • Verdeel de cranberrysaus over de cheesecake.

info-2-24.jpgJe kunt de cheesecake 's ochtends bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast.