Zalmrolletjes

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Zalmkruidenrolletjes.jpg

Ingrediënten

  • 25 gr boter
  • 25 gr bloem
  • 175 ml warme melk
  • 3 grote eieren, gesplitst
  • 50 gr Parmezaanse kaas, geraspt
  • 2 el verse peterselie, fijngehakt
  • 2 el verse dille, fijngehakt
  • 150 ml crème fraîche
  • 115 gr gerookte zalm, grofgesneden
  • zout en versgemalen zwarte peper

Benodigdheden

  • Bakblik 33 x 28 cm
  • Bakpapier

Bereiding

  • Smelt de boter in een steelpan met dikke bodem en roer er op een laag vuur met de bloem een glad papje van
  • Roer de melk er geleidelijk door en blijf 1-2 minuten roeren totdat er een dikke saus ontstaat
  • Klop de eidooiers en voeg twee derde van de kaas, peterselie en zout en peper toe
  • Vet een bakvorm van 33 x 28 cm in en verwarm de oven voor op 180
  • Laat het ei-deeg afkoelen
  • Meng de crème fraîche met de gerookte zalm, dille, zout en peper
  • Verdeel het zalm-mengsel over het ei-deeg
  • Rol het ei-deeg op en laat de rol rusten op een koele plaats
  • Voor het serveren in plakken van 1-2 cm snijden