Gevulde Basilicumflensjes

Rating: 3 sterren
2 stemmen

Ingrediënten:

  • 2 el olijfolie
  • 4 rode uien, in halve ringen
  • 50 gr suiker
  • 25 ml rode wijn azijn
  • 250 gr mascarpone
  • 100 gr bloem
  • 3 eieren
  • 200 ml halfvolle melk
  • 15 gr zeer fijn gesneden basilicumblaadjes
  • 50 gr boter

Bereiding:

  • Verhit de olie in de pan en stoof de uien met de suiker en de azijn ong. 20 minuten op laag vuur met een deksel op de pan
  • Laat het uienmengsel afkoelen, giet het af en bewaar wat van het kookvocht
  • Roer de mascarpone door het uienmengsel en voeg eventueel wat kookvocht toe. 
  • Breng op smaak met zout en peper
  • Laat het mengsel 20 minuten opstijven in de koelkast
  • Maak een dun pannenkoekenbeslag van de bloem, de eieren, de melk en een mespunt zout
  • Voeg de basilicum toe en meng door het beslag
  • Verhit de boter in een koekenpan met anti-aanbaklaag en bak ongeveer 8 dunne flensjes van het beslag. 
  • Verdeel het uien-mascarpone mengsel over de flensjes en rol ze op
  • Laat de gevulde flensjes min. 10 minuten in de koelkast opstijven
  • Snijd de opgerolde flensjes in rolletjes van ongeveer 2 cm breed.