Kaneeltaart

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Ingrediënten

  • 125 gram boter
  • 150 gram witte basterdsuiker
  • 2 theelepel kaneelpoeder
  • 2 eieren
  • 150 milliliter zure room
  • 175 gram zelfrijzend bakmeel
  • 3 eetlepel bloem
  • 3 eetlepel bruine basterdsuiker
  • 3 eetlepel gehakte pecannoten
  • 1 theelepel koek- of speculaaskruiden
  • 2 appels geschild in dunne plakjes of blokjes
  • 2 eetlepel honing

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180°C. 
  • Klop de boter, suiker en kaneelpoeder met de mixer romig. 
  • Mix de eieren er één voor één door. 
  • Spatel de zure room en het bakmeel erdoor en schep het beslag in de vorm. 
  • Meng voor de vulling de bloem, basterdsuiker, pecannoten en koekkruiden door elkaar. 
  • Schud om met de appels en verdeel deze vulling over het beslag in de vorm. 
  • Bak de taart 50-60 minuten in de oven. 
  • Controleer met een satéprikker of het beslag gaar is. 
  • Besprenkel de taart met honing en serveer warm of koud.

Variatietips

  • Varieer met bijvoorbeeld walnoten, amandelen of hazelnoten