Spinazieflapjes met geitenkaas

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Ingrediënten

  • 1 sjalotje, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 1 el olijfolie
  • 400 gr verse spinazie, grof gesneden
  • 150 gr zachte geitenkaas
  • zout en peper uit de molen
  • 5 plakjes bladerdeeg, ontdooid
  • 1 ei, losgeklopt
  • 2 el sesamzaad

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Fruit het sjalotje met de knoflook in de olie.
  • Voeg de spinazie toe en laat op hoog vuur al omscheppend slinken. 
  • Schep in een vergiet en druk het vocht eruit.
  • Meng de geitenkaas door de spinazie en voeg peper en zout naar smaak toe.
  • Verdeel het mengsel over de plakjes bladerdeeg en vouw dicht tot driehoekjes. 
  • Plak de randjes met een klein beetje water en druk dicht met een vork.
  • Bestrijk de flapjes met losgeklopt ei en bestrooi met sesamzaad.
  • Bak in ca. 25 minuten goudbruin en gaar in de oven.