Kwarktaart met munt (Flaó)

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Ingrediënten

Deeg:

  • 200 gr bloem, plus extra voor bestuiven
  • Mespunt zout
  • 4 el koude boter in blokjes gesneden, plus extra voor het invetten
  • 1 ei
  • 1 tl droge anijs likeur of anisette of pernod
  • 1 á 2 el melk

Vulling:

  • 4 eieren
  • 0,6 dl honing
  • 150 gr witte basterd suiker
  • 525 gr zachte roomkaas of kwark
  • 15 verse munt blaadjes
  • 1 el droge anijs likeur of anisette of pernod
  • Poedersuiker voor het bestrooien

Benodigdheden

  • Springvorm, 25 cm Ø
  • Deegroller

Bereiding

  • Zeef de bloem en het zout in een kom
  • Voeg de boter, het ei en de anijslikeur toe en maak hiervan een deeg
  • Kneed een bal van het deeg en zet deze 15 minuten in de koelkast
  • Verwarm de oven voor op 160°C
  • Maak de vulling door de eieren, honing en suiker door elkaar te kloppen
  • Roer de roomkaas, de munt en de anijslikeur erdoor
  • Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkblad
  • Bekleed de ingevette springvorm met het deeg
  • Giet de vulling in de springvorm en strijk de bovenkant glad
  • Plaats de springvorm in de voorverwarmde oven en bak in 40 – 50 min. goudbruin
  • Haal de taart uit de oven en laat deze vijf minuten in de springvorm afkoelen
  • Verwijder de springvorm en laat de taart goed koud worden in de koelkast
  • Bestrooi de taart alvorens deze te serveren met poedersuiker