Spaghettitaart van Chris 

Rating: 5 sterren
1 stem

spaghettitaart.jpg

Ingrediënten

  • 500 gram spaghetti
  • 1 stronk broccoli, in kleine roosjes
  • 1 rode paprika, in grove blokjes
  • 1 gele paprika, in grove blokjes
  • 1 rode ui, fijngesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 chorizo worst, in blokjes
  • 15 cherry tomaatjes
  • 3 lente uitjes, in schuine ringetjes
  • 2 pakjes brie
  • 4 eieren
  • 100 ml kookroom
  • Zout & peper
  • Italiaanse of Provençaalse kruiden

Benodigdheden

  • Springvorm
  • Bakpapier

Bereiding

  • Kook de spaghetti beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking en spoel vervolgens met koud water af
  • Blancheer de broccoli roosjes en spoel vervolgens met koud water af
  • Bak de ui en de knoflook glazig in een scheutje olie 
  • Voeg de blokjes chorizo toe en bak deze uit, zodat het vet vrijkomt
  • Giet het chorizo mengsel in een vergiet, zodat het vet eruit kan lopen
  • Doe de chorizo terug in de pan, voeg de paprika toe en bak deze gaar
  • Haal de pan van het vuur
  • Verwarm de oven voor op 160°C
  • Snijd de helft van de brie in klein blokjes en de andere helft in dunne mooie plakken
  • Kluts  in een ruime schaal de eieren samen met de room en breng op smaak met zout en peper 
  • Voeg naar smaak eventueel Italiaanse of Provençaalse kruiden toe
  • Voeg de spaghetti toe aan het eimengsel
  • Voeg het chorizo-groentenmengsel en de blokjes brie toe
  • Meng alle ingrediënten goed door elkaar, zodat het ei over alle ingrediënten is verdeeld
  • Bekleed de hele springvorm met bakpapier
  • Doe het mengsel in de springvorm en druk dit goed aan met je handen (het hele mengsel zou in de vorm moeten passen)
  • Bekleed de bovenkant van de taart met de plakjes brie
  • Druk de cherry tomaatjes (in zijn geheel) zachtjes in de taart, maar dat ze nog wel zichtbaar zijn
  • Strooi de ringetjes lente-ui over de taart en zet in de oven
  • Bak de taart gaar in ongeveer 35 minuten, totdat hij stevig is
  • Controleer regelmatig dat de bovenkant van de taart niet verbrandt
  • Serveer de taart warm 

 info-2-24.jpg Tips

  • Lekker met een rucola salade
  • De taart is het makkelijkst te snijden met een broodmes
  • Met de groente en vlees ingrediënten van deze taart kan je eindeloos variëren
  • Je kan de taart ook van te voren maken, warm de taart in dat geval  voor het serveren op in de oven; 15-20 minuten op 100°C