Empanadas met Chorizo

Rating: 4 sterren
1 stem

Ingrediënten

Vulling:
  • 25 gr boter
  • 1 chorizo worst
  • 3-4 uien (gepeld en gesnipperd)
  • 1 kleine paprika (in blokjes gesneden)
  • 1 teen knoflook (fijngesneden)
  • 1 dessertlepel paprika poeder mild
  • 2 dessertlepels aromat
  • 1 dessertlepels piment
  • 1 klein blikje tomaten puree
  • Zout & peper
  • oregano

Deeg:

  • 300 gram bloem
  • 120 ml olijfolie
  • 2 el boter
  • 60 ml melk
  • 1 tl zout
  • ½ tl bakpoeder 

Bereiding 

De vulling

  • Bereid de vulling een dag van te voren voor
  • Bak de uien in een koekenpan met boter totdat de uien glazig zijn.
  • Snijdt de chorizo worst (zonder vel) in grove stukken en maal tot gehakt in de keukenmachine
  • Voeg de chorizo toe aan de uien en bak gaar
  • Voeg de knoflook, de aromat, de piment en de paprikapoeder toe aan de pan en roer door
  • Voeg de paprika en de tomaten puree toe
  • Breng op smaak met oregano, zout & peper
  • Laat de saus inkoken onder voortdurend inkoken.
  • Haal de pan van het vuur en doe het mengsel in een zeef zodat het laatste vocht eruit kan druppelen.
  • Laat het mengsel afkoelen en zet daarna afgedekt in de koelkast

Het deeg

  • Doe de bloem in een kom en maak ik het midden een kuiltje.
  • Doe daar 60 ml olie, de boter, melk, zout en bakpoeder bij. 
  • Roer alles met een houten lepel tot het deeg van de zijden loslaat.
  • Laat de deegbal 30 minuten rusten. 
  • Verdeel het deeg in ronde plakken met een doorsnee van 8-10 cm en ong. 4 mm dik
  • Leg op elke plak deeg een lepel vulling
  • Vouw de plakken deeg dubbel en druk de randen goed dicht. Zorg dat er geen lucht meer zit in de empenadas.
  • Bestrijk de emapanadas met wat losgeklopte ei.
  • Leg ze op de bakplaat en bak de empanadas in 25 minuten goudbruin

Maak jouw eigen website met JouwWeb