Hartige broodschotel

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Broodschotel.png

Ingrediënten

  • 50 gr zachte boter
  • 2 el rode pesto
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1 focaccia- of ciabattabrood
  • 3 vleestomaten
  • 150 gr mozzarella in dunne plakjes
  • 250 ml melk
  • 4 grote eieren
  • 100 gr Parmezaanse kaas, geraspt
  • 1 el gehakte verse (of diepvriens) Italiaanse kruiden (oregano, tijm, baslicum)

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180ºC.
  • Meng de boter met de pesto en het geperste teentje knoflook.
  • Snijd het brood in dunne schuine plakken en besmeer ze aan één kant met de pestoboter.
  • Kruis de vleestomaten in, leg ze even in heet water, pel ze en snijd ze in plakken. 
  • Leg afwisselend plakjes brood, mozzarella en tomaten schuin achter elkaar in een lage ovenschaal, zodat de lagen elkaar iets overlappen.
  • Klop de eieren met de melk, peper, zout en Italiaanse kruiden.
  • Giet dit mengsel over het brood, de tomaten en mozzarella.
  • Strooi de geraspte kaas erover en schuif het gerecht 30-35 minuten in de oven totdat het gaar en goudbruin is.
  • Garneer met tijm of basilicum.

Maak jouw eigen website met JouwWeb