Stroopwafel soufflé

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Ingrediënten 

  • 4 eieren, gesplitst
  • 25 gr boter
  • 25 gr bloem, gezeefd
  • 200 ml melk
  • 4 stroopwafels
  • 2 el poedersuiker

Benodigdheden

  • Keukenmachine
  • 4 soufflé vormpjes

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200 °C. 
  • Klop de eidooiers los. 
  • Laat de boter op laag vuur smelten, roer de bloem erdoor.
  • Schenk er al roerend scheutje voor scheutje de melk bij tot er een gladde saus ontstaat. 
  • Neem de pan van het vuur en roer de eidooiers erdoor. 
  • Laat het mengsel afkoelen. 
  • Klop de eiwitten in een vetvrije kom met een snufje zout stijf en zet het tot gebruik in de koelkast. 
  • Maal de stroopwafels zeer fijn in de keukenmachine. 
  • Schep de eiwitten voorzichtig door het eidooiermengsel en schep als laatste de fijngemalen stroopwafels erdoor. 
  • Verdeel het stroopwafelmengsel over de vormpjes en bak in ca. 15-20 min. in de oven. 
  • Strooi de poedersuiker eroverheen. 
  • Serveer direct.

Maak jouw eigen website met JouwWeb