Mayonaise variaties
Ingrediënten
- 2 eidooiers
- 1 tl gladde mosterd
- Zout & peper
- 1 tl witte wijn azijn
- 250-300 ml olijfolie
- 2 tl citroensap
Bereiding basis recept
Zet de kom op een vochtige doek zodat deze tijdens het kloppen stevig staat |
Zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Zo mengen ze beter |
||
Meng de eidooiers met de mosterd en voeg naar smaak zout & peper toe |
Klop de witte wijnazijn erdoor | ||
Voeg al kloppend, eventueel met een mixer op halve stand de olie druppelsgewijs toe. Als de saus dik wordt, kun je de olie in een straaltje toevoegen |
Als de mayonaise dik genoeg is de citroensap erdoor roeren en eventueel nog wat zout en peper toevoegen. |
Variaties
Pestomayonaise | Voeg 2 eetlepels pesto toe. | |
Aïoli | Voeg 2 teentjes fijngehakte of geperste knoflook toe |
|
Tartaarsaus | Voeg 2 gehakte augurken, 2 eetlepels kappertjes en gehakte verse kervel toe |
|
Tonijn mayonaise |
Voeg 1 blikje tonijn op olie, |
|
Tuinkruiden mayonaise | Voeg 2 eetlepels gehakte kruiden toe, zoals peterselie en bieslook |
|
Tomaten mayonaise | Voeg 2 eetlepels tomatentapenade, tomatenketchup of tomatenpuree toe |
|
Yoghurt mayonaise | Vervang voor een slankere versie 100 ml olie door yoghurt en voeg 1½ theelepel mosterd toe |
|
Maak jouw eigen website met JouwWeb