Mayonaise variaties

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Ingrediënten

  • 2 eidooiers
  • 1 tl gladde mosterd
  • Zout & peper
  • 1 tl witte wijn azijn
  • 250-300 ml olijfolie
  • 2 tl citroensap

Bereiding basis recept

Zet de kom op een vochtige
doek zodat deze tijdens het
kloppen stevig staat 
Zorg dat alle ingrediënten op
kamertemperatuur zijn.
Zo mengen ze beter
Meng de eidooiers met de
mosterd en voeg naar
smaak zout & peper toe
 Klop de witte wijnazijn erdoor
Voeg al kloppend, eventueel
met een mixer op halve stand
de olie druppelsgewijs toe.
Als de saus dik wordt, kun je
de olie in een straaltje toevoegen
Als de mayonaise dik genoeg is
de citroensap erdoor roeren en
eventueel nog wat zout en peper
toevoegen.

 

Variaties

Pestomayonaise Voeg 2 eetlepels pesto toe.
Aïoli Voeg 2 teentjes fijngehakte
of geperste knoflook toe 
Tartaarsaus Voeg 2 gehakte augurken,
2 eetlepels kappertjes
en gehakte verse kervel toe 
Tonijn mayonaise

Voeg 1 blikje tonijn op olie, 
gepureerd, toe

Tuinkruiden mayonaise Voeg 2 eetlepels gehakte
kruiden toe, zoals peterselie
en bieslook
Tomaten mayonaise Voeg 2 eetlepels tomatentapenade,
tomatenketchup of tomatenpuree toe 
Yoghurt mayonaise Vervang voor een slankere versie
100 ml olie door yoghurt en voeg
1½ theelepel mosterd toe