Pinchos morunos

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Ingrediënten

  • 500 gram varkenshaas
  • 1 theelepel korianderzaad
  • 1 theelepel venkelzaad
  • 1 theelepel komijnzaad
  • 1 theelepel gerookte paprikapoeder (dulce)
  • 2 knoflooktenen, met zout tot een pasta gewreven
  • flinke pluk safraandraadjes, in 2 eetlepels heet water geweekt
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 1 laurierblaadje, verkruimeld of fijngesneden
  • 1 dessertlepel rode wijn azijn
  • 3 dessertlepels olijfolie
  • peper en zout

Bereiding 

  • Snij het varkensvlees in blokjes. Plet ze een beetje en doe ze in een kom. 
  • Laat de safraan 10 minuten weken in het hete water. 
  • Meng alle ingrediënten door elkaar en voeg bij het vlees. 
  • Roer alles goed om met je handen zodat het vlees goed bedekt is met de marinade. 
  • Zet minstens 2 uur weg in de koelkast. 
  • Rijg het vlees aan spiesjes en leg ze op de BBQ. Bak ze 2 minuten aan elke kant.

Bron: www.bijzonderspaans.nl