Aardappeltortilla met chorizo

Rating: 5 sterren
1 stem

Tortilladepatataschorizo-3.jpg

Ingrediënten

  • 75 ml olijfolie
  • 175 gr chorizo in dunne plakjes
  • 675 gr aardappelschijfjes
  • 275 gr uien, gehalveerd in dunne plakjes
  • 4 eieren, losgeklopt
  • 2 el verse peterselie, fijngehakt
  • 115 gr cheddar, geraspt
  • zout en zwarte peper

Bereiding

  • Bak de plakjes worst in 15 ml olijfolie in een koekenpan
  • Haal ze uit de pan met een schuimspaan als ze goudbruin en goed doorbakken zijn
  • Laat uitlekken op keukenpapier
  • Roerbak de uien en de aardappelschijfjes 2 á 3 in 30 ml olijfolie
  • Dek de pan af en laat de groenten, onder af en toe roeren, zo'n 30 minuten op een laag vuur sudderen tot ze zacht en goudbruin zijn.
  • Meng de eieren in een kom met de peterselie, kaas, chorizo en flink zout & peper.
  • Roer de aardappelen door het eimengsel, zodat ze goed bedekt zijn. Probeer de aardappelschijfjes heel te houden.
  • Veeg de koekenpan schoon met keukenpapier en verhit de overgebleven olie
  • Bak hierin in het aardappelmengsel op een zeer laag vuur totdat de eieren beginnen te stollen
  • Gebruik een paletmes om de tortilla los te maken van de rand van de koekenpan
  • Verwarm de grill voor
  • Wikkel, zodra de onderkant van de tortilla stevig is geworden, aluminium folie om het handvat van de pan
  • Zet de pan onder de grill tot de tortilla stevig en goudbruin is. 

Maak jouw eigen website met JouwWeb