Taart met drie soorten tomaten

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Ingrdiënten

  • 6 plakjes bladerdeeg, ontdooid
  • 2 eetlepels tapenade van zongedroogde tomaten
  • 250 gr trostomaten, in plakken
  • 150 gr cherrytomaatjes, gehalveerd
  • 2 takjes verse rozemarijn 
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel balsamicoazijn
  • 1 ei, gesplitst
  • 125 gr salami (vleeswaren), in stukjes
  • ½ theelepel gedroogde tijm

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 °C. 
  • Bedek de ovenschaal met bladerdeeg, druk de randen deeg goed tegen elkaar aan.
  • Bestrijk het deeg met de tomatentapenade, op een rand van 3 cm na. 
  • Beleg de bodem met de plakken trostomaat en verdeel de cherrytomaatjes erover. 
  • Leg de takjes rozemarijn erop en druppel de olie en balsamicoazijn over de tomaten.
  • Bestrijk de randen van de taart met losgeklopt eigeel en bak hem 10 minuten in de oven.
  • Haal de ovenschaal uit de oven, verdeel de salami over de taart.
  • Bak hem nog eens 10-15 minuten tot de randen goudgeel zijn en de salami krokant is.
  • Strooi naar smaak zout, (versgemalen) peper en tijm over de taart. 

Maak jouw eigen website met JouwWeb