Gebakken chocolademousse

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Ingrediënten

  • 100 gram pure chocolade, fijngehakt
  • 100 gram gezouten boter
  • 2 eieren gesplitst
  • 100 gram suikerpoedersuiker of cacaopoeder om te bestuiven

Benodigdheden

  • 4 kleine ovenvaste schaaltjes potjes of glaasjes

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 160°C. 
  • Smelt de chocolade en boter in een pan, maar laat het mengsel niet heet worden. 
  • Klop de eidooiers met de suiker schuimig en dik. 
  • Klop de eiwitten in een andere kom stijf met een snufje zout. 
  • Roer het chocolademengsel door de eidooiers tot het goed vermengd is. 
  • Schep de eiwitten er rustig door. 
  • Giet de mousse in de schaaltjes en bak in circa 20 minuten gaar in de oven. 
  • De chocolademousse mag binnenin nog iets zacht zijn en kan een beetje inzakken. 
  • Bestuif met poedersuiker of cacao en serveer lauwwarm.