Bladerdeegbuideltjes

Rating: 0 sterren
0 stemmen

bladerdeeghapjes.jpg

Ingrediënten

  • 20 plakjes bladerdeeg, ontdooid
  • 2 uien, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 groene paprika, in kleine blokjes
  • 40 gr spek, in kleine blokjes
  • 60 gr knoflookworst, in kleine blokjes (bv salami of chorizo)
  • 2 el olijfolie
  • 400 gr half-om-half gehakt
  • 100 ml rode wijn
  • zout & peper
  • 1½ el mild paprika poeder
  • 1 tl gehakte verse tijm
  • 1 eidooier
  • 2 el melk

Bereiding

  • Verhit de olie in een pan
  • Bak de uien en knoflook totdat ze glazig zijn
  • Voeg het gehakt, spek en de knoflookworst toe en bak ze mee
  • Blus af met de rode wijn en voeg zout en peper toe
  • Smoor het geheel zo'n 20 minuten
  • Roer 5 minuten voor het einde de blokjes paprika toe
  • Laat de vulling afkoelen
  • Verwarm de oven voor op 200­°C
  • Rol de plakjes bladerdeeg dun uit en snijd ze in vierkanten van 12 x 12 cm
  • Schep één eetlepel vulling op elk vierkant
  • Klop de eidooier los met de melk en bestrijk de randen van het deeg
  • Vouw de punten van het deeg naar boven en druk de randen op elkaar
  • Zet de buideltjes op een afgekoelde bakplaat en bak ze in ongeveer 20 minuten goudbruin