Jambalaya

Een kleurrijk en smaakvol gerecht uit het zuiden van Amerika met chorizo en kip

Recept voor 4 personen

20 min. bereiden - 20 min wachten

Ingrediënten

  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl cayennepeper
  • 150 gr chorizo worst
  • 300 gr kipdijfilet
  • 2 uien
  • 1 teen knoflook
  • 1 verse rode peper
  • 1 gele paprika
  • 250 gr sperziebonen
  • blikje maïs
  • 2 tabletten kippenbouillon
  • 700 ml heet water
  • 200 gr basmatirijst
  • Citroen
  • Olie
  • Zout & peper

 

 

 

Bereiding

  • Snijd de chorizo in plakjes van een halve centimeter
  • Snijd de kip in reepjes
  • Snipper de uien
  • Snijd de knoflook fijn
  • Snijd de rode paprika fijn
  • Maak de paprika's schoon en snijd in blokjes
  • Maak de sperziebonen schoon en snijd in stukjes van 3-4 cm
  • Laat de maïs uitlekken en spoel af met water
  • Bereid de kippenbouillontabletten met het water
  • Verhit olie in een hapjespan 
  • Voeg de kip, paprikapoeder en cayennepeper toe en bak zo'n 3 minuten
  • Schep de kip uit de pan
  • Voeg de chorizo toe aan de pan en bak zo'n 3 minuten
  • Voeg de ui, knoflook en rode peper toe en bak 5 minuten mee
  • Voeg de paprika en sperziebonen toe
  • Voeg de rijst toe
  • Schenk de bouillon toe en breng aan de kook
  • Roer alles goed door, zet het vuur laag, doe de deksel op de pan
  • Laat het mengsel in 20 minuten gaar worden zonder te roeren
  • Voeg na 10 minuten de kip en de maïs toe
  • Breng het gerecht op smaak met zout en peper zodra alles gaar is
  • Serveer met een partje citroen

Variatie tip:

varieer met de groenten. Houd daarbij rekening met de tijd die de groente heeft om gaar te worden. 

Bewaartip

Je kunt dit gerecht al één dag van te voren bereiden. Bewaar het afgedekt in de koelkast en verwarm al roerend op een laag vuur.

 

Dit recept is gebaseerd op het recept "Jambalaya met chorizon en kip" van www.ah.nl/allerhande