Curry Laksa

CurryLaksa-1.jpg

Ingrediënten (4 personen)

Pasta Soep Garnering (naar keuze)
8 klaine gedroogde chilipepers  60 ml olie Taugé
2 el gedroogde garnalen 1 liter kippenbouillon Gekookte eieren, in partjes
1 el gedroogde garnalenpasta 2,5 tl rietsuiker Naanbrood
5 Aziatische mini-sjalotjes* 450 gr rauwe grote garnalen Verse koriander
1 el fijngehakte verse Laos 400 ml kokosmelk Citroen partjes
3 teentjes knoflook, fijngehakt 1 rode paprika, in reepjes gesneden       Gebakken uitjes
2 stengels citroengras, getrimd en fijngehakt      400 gr dunne rijstnoodles              Sambal
6 kemirinoten 1 el Maïzena Lente uitjes, fijngesneden
2 tl gemalen koriander
1 tl gemalen komijn
1 tl kukurma
1 tl paprikapoeder


* In plaats van 5 Aziatische mini sjalotjes, kun je ook één normale sjalot gebruiken

Bereiding

  1. Plaats de gedroogde chilipepers en gedroogde garnalen ieders in een schaaltje en bedek met kokend water. Laat 20 minuten staan, of totdat ze zacht worden. Laat de pepers en garnalen goed uitlekken.
  2. Bereid de noodles volgens de aanwijzingen op de verpakking
  3. Voeg de chilipepers en de garnalen samen met de andere ingrediënten voor de laksa pasta in een keukenmachine en maal tot een gladde pasta.
  4. Verwarm de olie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de laksa pasta toe en laat deze 2 minuten bakken zodat alle geuren en smaken vrijkomen.  
  5. Voeg de bouillon en de rietsuiker toe, roer de soep goed door en breng aan de kook.
  6. Voeg de kokosmelk toe, roer de soep goed door en breng weer aan de kook.
  7. Maak volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking een papje van de maïzena om de soep naar wens dikker te maken.
  8. Voeg de paprika en de garnalen toe.
  9. Laat op een laag vuur de garnalen gaar worden (ong 3 á 4 minuten)
  10. Verdeel de noodles over de kommen en giet de laksa soep over de noodles
  11. Serveer de soep met garneringen naar keuze

Variaties

  1. Naast garnalen kan de soep ook verrijkt worden met kip. Snijd de kippendij in stukken en voeg deze na stap 5 toe. Laat het mengsel dan 4-6 minuten langer koken voordat je naar stap 6 gaat, zodat de kipblokjes bij stap 8 ook gaar zijn. 
  2. Een andere variatie om de soep te verrijken is met visballetjes. Voeg de visballetjes direct ná stap 6 toe.
  3. Of verrijk de soep met diverse groenten. Voeg de groenten, afhankelijk van de gaartijd, eerder of later aan de soep toe, zodat de groenten de juiste garing krijgen.  

 

Gebaseerd op een recept van SBS Food Australia